Verschil tussen een professionele beveiliging versus een goedkoop alarmsysteem

Nadat u een beslissing hebt genomen om uw appartement, huis of kantoor te beveiligen, staat u voor een keuze: een professioneel beveiligingssysteem gebruiken of een beter betaalbaar niet-gecertificeerd alarmsysteem vertrouwen. Zonder in de nuances onder te dompelen, lijken de verschillen onbeduidend en kunnen beveiligingsapparatuur de taak met succes aan.

Maar de wens om te redden leidt tot veel problemen. De detectoren zijn vatbaar voor vals alarm of het niet reageren op echte bedreigingen. Ze kunnen plotseling stoppen met werken en het systeem waarschuwt u niet voor de storing. Het radiocommunicatiebereik is nauwelijks genoeg om het pand te bestrijken en de verbinding wordt voortdurend onderbroken. De app werkt niet correct. Uw faciliteit (bijvoorbeeld uw eigendom en zelfs het leven van mensen) is volledig onbeschermd voor aanvallen door indringers. Bovendien weigeren beveiligingsbedrijven het alarmsysteem aan het meldpunt te koppelen en vallen reacties op alarmen op uw schouders.

Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben we 6 hoofdvereisten voor een betrouwbaar beveiligingssysteem geformuleerd. Verder hebben we ook geschetst hoe Ajax precies aan deze eisen voldoet.