Wat een storing van een draadloos beveiligingssysteem is en hoe u het kunt weerstaan

Radiocommunicatie wordt beschouwd als de grootste kwetsbaarheid van draadloze beveiligingssystemen. Vermoedelijk kan het gemakkelijk worden vastgelopen met apparatuur die “in elke hoek” kan worden gekocht, en zonder radiocommunicatie heeft het alarmsysteem de mogelijkheid om weerstand te bieden aan de indringers. Bijgevolg wordt de faciliteit weerloos.

Dit artikel verjaagt de mythen over stoorzenders, vertelt over hun echte mogelijkheden en hoe tegenactie wordt geïmplementeerd in Ajax voor dit soort sabotage.

jamming vertegenwoordigt onwettige creatie van interferentie binnen radiokanalen. Het wordt gebruikt om communicatie van alarmen binnen draadloze beveiligingssystemen te voorkomen. Apparaten voor het blokkeren van storingen worden interferentiegeneratoren of signaalonderdrukkers genoemd en ze worden gewoonlijk jammers genoemd.

Interferentiegeneratoren werken binnen een specifieke straal met de frequentie van het apparaat waarvan de werking moet worden verstoord. Als de frequenties van het apparaat en de stoorzender niet overeenkomen, heeft het vastlopen geen invloed op de werking van het apparaat.

Jamming kan zowel op individuele detectoren als op het beveiligingssysteem als geheel worden gericht.

Jamming-pogingen komen relatief zelden voor, i. e. niet meer dan 5 gevallen per jaar per 20.000 beschermde faciliteiten. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat woninginbraken op het terrein uitgerust met alarmsystemen minder dan 2 minuten duren. Jammen is in dit geval niet goed omdat het alleen het proces vertraagt.

-Sergey Yuriev, een technisch expert van het beveiligingsbedrijf Carabiner

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*